Se flere gallerier på Cornice torget
Legg i favoritter
TITTEL:
Ingen tittel
OM BILDET:
Størrelse 9.6 x 15.1 cm
Bildebredde: 9.6 x 15.1 cm
Opplag: 150 stk.

Velg et miljø, for å få et inntrykk av størrelsen på bildet.
KUNSTNER:
Elling Reitan
OM ELLING REITAN:
Født 1949 i Trondheim. Utdannet innen litteraturhistorie og filosofi ved UIO, i dag en godt etablert og folkekjær billedkunstner.

I dag er Elling Reitan en av våre største og mest kritikerroste kunstnere. ”Maleren og grafikeren med de vakre fargene” - har i de senere år hatt en meget høy verdistigning på sine arbeider. Kunstnerdrømmen var alltid levende hos Elling Reitan. Den fulgte ham fra han var en neve stor og gjennom oppveksten i Trondheim. Alltid tegnet og malte han, også når han i voksen alder utdannet seg innen filosofi og litteraturhistorie ved Universitetet i Oslo. Universitetsstudiene ledet til arbeid som lektor, men hele tiden fortsatte han å tegne og male. På begynnelsen av 1980- tallet sto Elling Reitan ved en korsvei. Fortsette å undervise eller kunstner på heltid. Det ble kunsten. Første skritt var studier hos Odd Nerdrum og senere ble det studier hos grafikeren Bjørn Sverbo. Etter studiene markerte Elling Reitan seg snart med sin egen stil og ble raskt omfavnet av publikum og kritikere.

Elling Reitan debuterte 38 år gammel i 1987 i Galleri Profil i Bergen. Han debuterte forholdsvis sent i livet, men siden debuten har det bare gått en vei – bratt oppover! Han ble raskt en av Norges mest folkekjære kunstnere. Reitans symbolladete og fargesterke bilder synes å ha en særegen appell til publikum. Men også kritikerne har trykket Elling Reitan til sitt bryst. Et eksempel, blant mange, er bladet Kapitals omtale (nr. 7/2000) av Reitans bilder hvor det står at: ”Elling Reitan er en rasende flink maler,” videre: ”prisen på Reitans bilder har økt med 20 – 25% hvert år de siste fem årene.” Også i utlandet har Elling Reitan hatt stor suksess. Blant annet separatutstillinger i Tyskland, Sveits, Canada og New York. Kollektivutstillinger i Singapore, Wien, Canada og New York.

Hva er det med Elling Reitans bilder som har så voldsom appell til publikum og kritikere? Flere ting nevnes og det er vel summen av flere faktorer som utgjør Reitans magi. Malerisk dyktighet, det klare og rene fargevalget, ofte surrealistiske motiv som henvender seg til det underbevisste hos betrakteren. Noen elementer er gjengangere i Reitans bilder. Symboler som vekker gjenkjennelse hos betrakteren. Sommerfuglfiguren, som Reitan gir kunstnervennen Jens Johannesen æren for, madonnaskikkelsen, og sist men ikke minst Yin og Yang symbolet, hvor det hvite står for det kvinnelige og det sorte for det mannlige. Det kinesiske begrepet Yin og Yang står for dualismen i naturen, et viktig fundament i østlig filosofi. Filosofi er i det hele tatt en av pilarene i Elling Reitans kunst, men bildene er også ladet med et symbolspråk som taler til følelsene i oss alle, uavhengig av den enkeltes kunnskaper om filosofi. Elling Reiten sier selv om sine bilder at han ønsker å gi betrakteren en pause i hverdagsmaset. ”Hvis bildene kan være en oase, et tidløst fristed fra stress og jag etter trender, et sted du kan stoppe opp og lade batteriene, da har jeg lykkes.”

FLERE BILDER
Vi har 3 bilder til av Elling Reitan. Se bildene i vårt galleri.
TEKNIKK:
Litografi
OM LITOGRAFI:
Steintrykk, av gresk, lithos, som betyr stein og grafis, som betyr skrift. Litografi betyr ”Skrift i stein.” Trykkmetoden er en type plantrykk. En trykkplate av stein hvor trykkflate/ motivet dannes av fett og vann.
PRISEN INKLUDERER
- Bildet
LEVERING
Bilder uten innramming kan sendes med Posten, eller hentes i vår butikk. Bilder med innramming må hentes i vår butikk. Fraktkostnader beregnes i kassen.
Galleri J2 AS
Utmerket faglig ekspertise, lang erfaring og stort utvalg av kunst.
Vi holder til i Josefines gate 2 B, 0351 Oslo
GALLERI
Vi har et stort utvalg av kunst, se alle våre bilder her.
GÅ TIL FORRIGE SIDE
FARGEAVVIK
NB! Farger på kunst, rammer og passepartout kan avvike fra skjerm til skjerm.